Структура народжуваності в Україні на початку ХХІ століття - Шевчук, П.Є. (Інститут демографії та соціальних досліджень НАН України, 2010)
В статті розглянуто структурні зміни в моделі народжуваності в Україні в 2000–2008 рр. за віком матері, черговістю дітонародження. Показано подібність процесів трансформації народжуваності в міській та сільській місцевості. Виявлені особливості впливу зрушень у сучасній віковій структурі жінок, в тому числі й за типом поселення. Подано особливості змін у структурі дітонародження за національністю матері.