Дослідження народжуваності й плідності у реальних поколінь жінок України: висновки для сьогодення - Стешенко, В.С. (Інститут демографії та соціальних досліджень НАН України, 2010)
У статті аналізуються показники побудованих автором таблиць народжуваності й плідності для поколінь жінок України 1921/1922–1988/1989 рр. народження з метою розкрити ті особливості дітородної активності жінок, які не можуть бути досліджені методом умовного покоління. Основне завдання даної публікації — зробити висновки з когортного аналізу, які становлять актуальний інтерес для сучасної національної демографічної політики і демографічної статистики.