Концепція демографічного розвитку України на 2005–2015 роки (Інститут демографії та соціальних досліджень НАН України, 2005)
Відповідно до Постанови Верховної Ради України “Про рекомендації парламентських слухань ”Демографічна криза в Україні: її причини та наслідки” за дорученням Кабінету Міністрів України від 29.11.03 р. № 69514 та Розпорядженням Президії НАН України від 17.12.03 р. № 738 Інститутом демографії та соціальних досліджень за участю Державного комітету статистики України та Міністерства України у справах сім’ї, дітей і молоді розроблено проект Національної концепції демографічного розвитку України. Концепція схвалена Кабінетом Міністрів України (№ 724-р від 08.10.04 р.).