Прогностичне значення аномалій хромосом при гострій мієлоїдній лейкемії у дитячому віці - Андреєва, С.В.; Кавардакова, Н.В.; Дроздова, В.Д. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2009)
Представлені результати цитогенетичних досліджень лейкемічних клітин у 75 дітей із уперше встановленим діагнозом гострої мієлоїдної лейкемії. На основі клініко-гематологічних досліджень визначено, що характеристика хромосомних перебудов виступає незалежним прогностичним критерієм, який доповнює оцінку злоякісності процесу, корелює з результатами безподійної виживаності хворих у стані ремісії. Доведена найбільша невизначеність цитогенетичної групи проміжного прогнозу внаслідок чисельності різнопланових невдач терапії.