База даних «Особливості функціонального онкогеному» як основа сучасної діагностики і лікування хворих зі злоякісними пухлинами. Повідомлення 1 - Чехун, В.Ф.; Бучинська, Л.Г.; Глущенко, Н.М.; Соляник, Г.І.; Сидоренко, С.П.; Бабич, Ю.М. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2009)
Представлено огляд основних інформаційно-пошукових ресурсів Internet, що використовуються в галузі біології та медицини, у тому числі онкології. Обґрунтована необхідність розробки структури та створення бази даних на засаді інтеграції характеристики генів, особливостей їх експресії на рівні мРНК та білка в нормальних та злоякісно трансформованих клітинах. Створення такої бази даних сприятиме удосконаленню диференційної діагностики пухлин різного генезу та оптимізації терапії хворих зі злоякісними пухлинами.