Grid та інтелектуальна обробка даних Data Mining - Петренко, А.І. (Навчально-науковий комплекс "Інститут прикладного системного аналізу" НТУУ "КПІ" МОН та НАН України, 2008)
Обговорюються відмінності застосувань методів Data Mining від класичних статистичних методів аналізу і OLAP-систем. Розглядаються типи закономірностей, які виявляються цими методами у процесі розв’язання різноманітних задач (асоціація, класифікація, послідовність, кластеризація, прогнозування). Описуються сфери застосування Data Mining. Наводиться приклад системи АDaM, що працює в середовищі Grid і дистанційно обробляє наукові дані.