The high-temperature expansion of the classical Ising model with Sz² term - Thomaz, M.T.; Roja, O. (Condensed Matter Physics, 2012)
Ми виводимо високотемпературний розклад вiльної енергiї Гельмгольца до членiв порядку β¹⁷ для одновимiрної S-спiнової моделi Iзiнга, iз одноiонною анiзотропiєю в присутностi поздовжнього магнетного поля. Ми показуємо, що значення термодинамiчних функцiй феромагнетних моделей в присутностi слабого магнетного поля не є малими поправками при h = 0. Ця модель з S = 3 була застосована Кашiне та iн. [J.-i. Kishine et al., Phys. Rev. B, 2006, 74, 224419] для аналiзу експериментальних даних одноланцюжкового магнета [Mn (saltmen)]₂ [Ni(pac)₂ (py)₂] (PF₆)₂ при T < 40 K. Ми показуємо, що при T < 35 K термодинамiчнi функцiї моделi в границi великого спiну є поганим наближенням для аналогiчних до них 3-спiнових функцiй.