Сучасні підходи до класифікації біотичних об'єктів - Дідух, Я. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Розглянуто всебічне значення і суть класифікації у природничих науках, історичні етапи її розвитку, основні складові операції, наведено їх аналіз. Наголошено на необхідності створення політетичних системологічних класифікацій, які відображають багатовимірність і варіабельність ознак, що потребує використання методів мультиваріантної статистики (факторний, кластерний, дискримінантний, ординаційний аналіз тощо). Показано застосування окремих операцій класифікації на прикладі різних об'єктів.