З історії храмового будівництва в Мерефі у XVIII ст. - Зінченко, А. (Краєзнавство, 2012)
У статті висвітлюється роль церковних громад та адміністративних структур єпархії й загальний соціокультурний контекст храмового будівництва в містечку Мерефі (Слобожанщина) у другій половині ХVIII ст.