Поширення захворювань серед сільського населення Переяславського полку в другій половині ХVІІІ ст. - Замура, О. (Краєзнавство, 2012)
У статті з’ясовано статево-вікову структуру населення двох сіл Переяславського полку в 1760-х рр. Обчислено частку хворих та скалічених від загальної кількості представників кожної статево-вікової групи. Визначено можливі причини поширеності тих видів захворювань, які найчастіше уражали мешканців полкових сіл