Фінансова безпека України в контексті інтеграційних процесів в банківській системі - Наумов, О.О. (Інститут економіко-правових досліджень НАН України, 2008)
Досліджуються як негативні так і позитивні аспекти надання вільного доступу до національної банківської системи для іноземних банків. Підкреслюється необхідність поступової та виваженої фінансової інтеграції банківського сектору. На базі наведених прикладів та висновків обґрунтовано пропозиції щодо необхідних законодавчих змін.