Чернігів у ХІХ – на початку ХХ ст.: формування міського середовища - Острянко, А.; Аскерова, Л. (Краєзнавство, 2012)
У статті досліджено формування міського середовища Чернігова у ХІХ – на початку ХХ ст., зокрема проаналізовано становлення інфраструктури міста, формування вуличної мережі, освоєння міського простору, схарактеризовано процес модернізації міста, зрушення у соціокультурній сфері.