Микола Юхимович Костриця – педагог, вчений-географ, організатор краєзнавчого руху в Україні - Грузська, Л.; Косенко, В. (Краєзнавство, 2012)
У статті висвітлено творчий шлях М. Ю. Костриці, котрий присвятив свою діяльність розвиткові географії, освітянства, туризму та історичного краєзнавства Житомирщини – Великої Волині. Значну увагу приділено творчому доробкові вченого, а також його досягненням на ниві відродження Житомирського науково-краєзнавчого товариства дослідників Волині.