Визначення раціональних місць встановлення автоматичних секціонуючих роз'єднувачів в розподільних мережах напругою 10 кВ - Діхтярук, І.В. (Технічна електродинаміка, 2014)
У роботі запропоновано методику вибору раціонального місця встановлення секціонуючих комутаційних апаратів, а саме роз’єднувачів нового покоління типу РЛК, РЛН-10 з autolink ABB. Показано, що для визначення раціональних місць встановлення таких секціонуючих КА в електричних мережах напругою 10 кВ довільної конфігурації, можна використовувати цільову функцію – зменшення недовідпуску електричної енергії споживачам. Шляхом приведення функції розподілу потужності споживачів вздовж ЛЕП до лінійного, логарифмічного або показникового виду було отримано раціональні місця встановлення секціонуючих роз’єднувачів. Для випадку рівномірного розподілу потужності по довжині лінії було отримано раціональне місце встановлення роз’єднувача, що складає 64% від сумарної довжини лінії.