Застосування динамічного програмування для задачі рівномірного використання вітрових електроустановок - Медиковський, М.О.; Теслюк, В.М.; Шуневич, О.Б. (Технічна електродинаміка, 2014)
Розроблено метод визначення необхідного і можливого набору ввімкнених вітрових електроустановок у даний час. Шляхом комп'ютерного імітаційного моделювання здійснено перевірку рівномірності зношування ВЕУ (вітрових електроустановок). Відтворено поведінку досліджуваної системи у часі засобами дискретно-подієвого моделювання, в результаті чого здійснювалось визначення складу вітрової електростанції. Результати кожного окремого експерименту записувалися у масив даних, після чого здійснювалося оцінювання результатів сукупності експериментів.