До 80-річчя академіка НАН України Стогнія Бориса Сергійовича (Технічна електродинаміка, 2016)
Б.С. Стогній – видатний, визнаний та добре відомий як в нашій країні, так і за її межами вчений, засновник і лідер вітчизняної наукової школи з наукових та науково-технічних проблем створення і розробки автоматизованих і автоматичних систем оперативного і технологічного керування в електроенергетиці, зокрема первинних вимірювальних каналів струмів та напруг електроенергетичних об’єктів, систем збору, реєстрації, обробки та обміну інформацією з верхніми рівнями керування, систем контролю і обліку електроенергії, пристроїв релейного захисту і протиаварійної автоматики, засобів моніторингу параметрів режимів енергосистем, засобів діагностування електротехнічного обладнання; розробки нормативного, методичного та метрологічного забезпечення таких систем, їх системного та широкого впровадження в електроенергетичній та інших галузях національної економіки.