"Русская Жорж Санд" (об одном неизвестном архивном источнике по истории русско-турецкой войны 1877–1878 гг.) - Воробьева, Н.Н. (Архіви України, 2011)
Йдеться про знайдені автором у фондах Російського державного військово-історичного архіву (РДВІА) “Спогади” графині Є. В. Саліас де Турнемир, присвячених одній із найзначніщих подій ХIХ ст. – російсько-турецькій війні 1877–1878 рр.