Берестяні грамоти ХІІ століття - Мельник, Р.І. (Архіви України, 2011)
Подано характеристику берестяних грамот як специфічного й унікального виду історичних джерел та пам’яток культури. Висвітлено історію виявлення наприкінці 1980-х рр. під час розкопок давньоруського міста Звенигород поблизу Львова трьох берестяних грамот. Подано опис і характеристику унікальності цих документів.