Моніторинг активності вітчизняних учених через призму конкурсної діяльності (до 25-річчя Державного фонду фундаментальних досліджень) - Гриньов, Б.В.; Кияк, Б.Р.; Андрущенко, В.Б. (Вісник НАН України, 2017)
У статті, приуроченій до 25-річного ювілею Державного фонду фундаментальних досліджень, оцінено здобутки, розглянуто проблеми та проаналізовано перспективи розвитку грантової підтримки вітчизняних наукових проектів. Підкреслено, що досвід, набутий за всі роки існування Фонду, може бути ефективно використаний у діяльності створюваного на базі ДФФД Національного фонду досліджень України, відповідно до завдань, визначених Законом України «Про наукову і науково-технічну діяльність».