70-річчя академіка НАН України С.Л. Гнатченка (Вісник НАН України, 2017)
20 березня 2017 р. виповнилося 70 років видатному фізику- експериментатору, доктору фізико-математичних наук, професору, лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки, академіку НАН України Сергiю Леонiдовичу Гнатченку. Після закінчення у 1971 р. Харківського державного університету він працює у Фізико-технічному інституті низьких температур ім. Б.І. Вєркіна НАН України, де пройшов шлях від інженера до директора інституту.