Про регіональний аспект діяльності державної служби зайнятості - Хачатурян, О.С. (Інститут економіко-правових досліджень НАН України, 2008)
Проаналізовано окремі аспекти діяльності державної служби зайнятості. Наведені основні заходи активної політики зайнятості. Визначено основні положення, що мають дотримуватися при підготовці підприємців з числа безробітних. Обґрунтовано доцільність розширення функцій і напрямів діяльності регіональних центрів зайнятості. Підкреслено провідне значення співпраці на регіональному рівні державної служби зайнятості з малими підприємствами.