Науковий опис поетики Києво-Могилянської академії «Rosa inter spinas …» [Троянда між колючками] (1696/97) - Циганок, О. (Сiверянський лiтопис, 2017)
Стаття присвячена опису двох списків курсу лекцій із теорії віршування Києво-Могилянської академії «Rosa inter spinas...» [Троянда між колючками] (1696/97), що зберігаються в фондах Інституту рукопису Національної бібліотеки України ім. В. І. Вернадського. Описано структуру поетики та особливості рукописів.