Розвиток місцевого самоврядування як інституту громадянського суспільства в Україні (1990- 2000 роки) - Мороз, Н. (Сiверянський лiтопис, 2017)
У статті розглядається місце інституту місцевого самоврядування в структурі громадянського суспільства, визначаються етапи його становлення на теренах незалежної України в 1990-2000 роках. Доводиться значимість місцевого самоуправління для подальшого суспільного й державного розвитку країни. Констатується неналежний стан розбудови місцевого самоврядування за роки незалежності України.