Кластерний аналіз конкурентоспроможності підприємств молочної промисловості південного регіону України - Кічук, Н.В. (Інститут економіко-правових досліджень НАН України, 2008)
Проведений кластерний аналіз, за допомогою якого визначено основні групи підприємств, що відрізняються за рівнем конкурентоспроможності. Розраховані основні показники фінансово-господарської діяльності підприємств молочної галузі, які впливають на конкурентоспроможність суб`єктів господарювання в Південному регіоні. Надано рекомендації, направлені на посилення конкурентоспроможності підприємств харчової галузі регіону.