Особливості перебігу реакцій переамінування в організмі коропа за дії фосфорорганічних речовин водного середовищ - Миронюк, М.О.; Кукля, І.Г.; Горбатюк, Л.О.; Бурмістренко, С.П.; Арсан, О.М. (Гидробиологический журнал, 2013)
Вивчали вплив фосфорорганічної речовини (диметоату) в концентрації 0,15, 0,30 і 0,45 мг/дм³ на активність ферментів переамінування в печінці, зябрах та м’язах коропа. Відмічено переважне інгібування активності аланінамінотрансферази в тканинах коропа, особливо в м’язах. Встановлено, що активність аспартатам інотрансферази за дії диметоату у більшості випадків не змінювалась.