Математичне моделювання впливу "цвітіння" води на кисневий режим - Лаврик, В.І.; Глазок, А.С. (Гидробиологический журнал, 2015)
Стаття присвячена побудові математичної моделі кисневого режиму водних об’єктів у період «цвітіння» води. Модель враховує вплив основних чинників, зокрема інтенсивності фотосинтезу, на добову динаміку вмісту розчиненого кисню та органічних речовин (за біохімічним споживанням кисню). На прикладі Київського водосховища проведено імітаційний (числовий) експеримент, за допомогою якого показано можливі зміни досліджуваних параметрів зі зміною інтенсивності фотосинтезу під час «цвітіння» води.