Пути формирования стратеги экономической интеграци между приграничными регионами Украины и России - Фокина-Мезенцева, Е.В. (Інститут економіко-правових досліджень НАН України, 2008)
У роботі проведений аналіз і обґрунтування шляхів формування стратегії економічної інтеграції між східними регіонами України і південно-західними регіонами Росії. Визначені основні умови і передумови реальної інтеграції в рамках прикордонної співпраці.