Розробка методик та технічних засобів неінвазивної фотогемометрії - Мержвинський, А.О.; Чайковський, І.А.; Мержвинський, П.А. (Комп’ютерні засоби, мережі та системи, 2015)
Розроблено методики експериментальних досліджень гемоглобіну на основі оптичних сенсорів. Описано апаратура для вимірів та діагностики рівня гемоглобіну в крові людини.