Принципи побудови концентратора для безпровідної сенсорної мережі на базі інтелектуальних приладів - Брайко, Ю.О.; Імамутдінова, Р.Г. (Комп’ютерні засоби, мережі та системи, 2016)
Розглянуто основні системні вимоги до портативного концентратора безпровідної сенсорної мережі та питання його розробки.