З історії села Карпилівки на Козелеччині - Пиріг, П.; Конопля, Ю. (Сiверянський лiтопис, 2017)
У статті на основі використання широкого кола джерел, у тому числі архівних, та літератури відтворюються сторінки історії села Карпилівки на Козелеччині від найдавніших часів до XVII століття. Читач почерпне цікаві відомості про виникнення, назву населеного пункту, його козацьке минуле тощо.