«Бо ти така, як із колядки вийшла...» (Вербалізація інтенцій люб’язності в українськомовному дискурсі) - Шабат-Савка, С. (Культура слова, 2016)
У статті проаналізовано інтенції люб’язності, що репрезентують такі важливі гендернозорієнтовані потреби людини, як: передати прихильне ставлення мовця до співрозмовника, похвалити його, висловити захоплення жіночою вродою, сказати комплімент. Серед релевантних засобів їхньої вербалізації розглянуто оцінні лексеми, низку граматичних маркерів, що створюють дискурс толерантної та поштивої комунікації.