Вагомий доробок європейської україністики - Черемська, О.; Сухенко, В. (Культура слова, 2016)
У статті проаналізовано змістове наповнення першого розділу «Мова» колективної монографії «Україністика: минуле, сучасне, майбутнє», присвяченої 20-річчю україністики на Філософському факультеті Університету імені Масарика в Брно (Чехія). Представлено огляд статей, спрямованих на дослідження в галузі лінгвостилістики, лінгвокультурології, лексикології, термінології, лексикографії та фразеології. Розкрито широту авторських пошуків та різноманітність тематики представлених у монографії матеріалів, що вказує на активний розвиток україністики.