Використання інформаційно-комунікаційних технологій — основна складова сучасного етапу науково-методичної діяльності Видавничого дому «Академперіодика» НАН України - Вакаренко, О.Г. (Наука України у світовому інформаційному просторі, 2015)
Одним з найбільш значимих та актуальних питань в сфері наукової періодики є представлення її в електронному просторі відповідно до сучасних міжнародних стандартів та інформаційно-комунікаційних технологій. Видавничий дім «Академперіодика» НАН України розробив типовий вебресурс наукового періодичного видання НАН України, необхідні уніфіковані технологічні рішення; забезпечив науково-методичний супровід включення періодичних видань до міжнародної системи «маркерів», яка визначає реальну «видимість» журналу в Інтернеті й, відповідно, опублікованих у ньому статей та їх авторів.