Охорона авторського права при комерційному розповсюдженні або вільному доступу до електронних наукових видань у мережі Інтернет: вимоги, обмеження, досвід - Капіца, Ю.М. (Наука України у світовому інформаційному просторі, 2015)
Розповсюдження та продаж наукових періодичних і монографічних видань у цифровому форматі у мережі Інтернет, що набуло особливого розвитку з початку 2000-х рр., призвело до розробки та застосування правових і технічних засобів, що адаптують вимоги авторського права до нових моделей використання наукових видань. У статті надається короткий огляд проблематики та досвіду застосування авторського права при електронному виданні та зазначаються проблемні питання, що потребують вирішення на законодавчому рівні та у практиці діяльності видавництв.