Вимірювання синергічного ефекту злиття та поглинання підприємств - Тивончук, І.О.; Глинська, Г.Я. (Інститут регіональних досліджень НАН України, 2008)
Розглянуто синергетичний ефект від об'єднання підприємств. Досліджено взаємозв'язок між синергетичним ефектом і премією, яка виплачується за злиття. Запропоновано оцінювати синергетичний ефект з метою його успішного досягнення. Описано операційні і фінансові синергії. Розглянута диверсифікація як один з мотивів злиття. Запропоновано ефективні заходи для подолання опору персоналу під час злиття з метою оптимального досягнення синергетичного ефекту.