Залучення науковців до законотворчого процесу — ключова умова досягнення прогресивних змін - Святогор, О.А. (Наука України у світовому інформаційному просторі, 2015)
У дослідженні обґрунтовано пропозиції щодо подальшої активізації участі вчених — представників різних галузей знань у формуванні та вдосконаленні нормативно-правової бази. На основі аналізу законодавства про наукову та науково-технічну діяльність показано, що наука у майбутньому повинна стати більш впливовим важелем, який слугуватиме меті зрівноважування та контролю над усіма гілками державної влади.