Бібліотечні та семантичні веб-технології в організації доступу до наукової періодики - Лобузіна, К.В. (Наука України у світовому інформаційному просторі, 2015)
Публікацію присвячено особливостям організації та перспективам розвитку інтегрованого інформаційного ресурсу наукової періодики Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського. Проаналізовано та визначено переваги для видавництв і авторів розміщення повних текстів наукових публікацій періодичних фахових видань у централізованому репозиторії відкритого доступу. Розглянуто сучасні можливості семантичних бібліотечних і веб-технологій для визначення наукометричних показників учених та наукових журналів.