Застосування ліцензій відкритого доступу при розміщенні матеріалів наукових журналів в електронному середовищі - Капіца, Ю.М.; Шахбазян, К.С. (Наука України у світовому інформаційному просторі, 2016)
Розглянуто низку питань, пов’язаних із застосуванням ліцензій відкритого доступу при використанні наукових журналів, книжкових видань, розміщених в електронному середовищі провідними видавництвами світу. Зокрема, розглянуті підходи до застосування ліцензій Creative Commons: міжнародно-правові джерела для застосування СС, види та складові СС, особливості їх застосування науковими видавництвами країн ЄС, США та України. Запропоновані підходи до застосування СС та авторсько-правових застережень на веб-сайтах наукових видавництв України.