Комплексна технологія переробки деяких органомінеральних відходів - Кашковський, В.І.; Євдокименко, В.О.; Каменських, Д.С.; Ткаченко, Т.В.; Вахрін, В.В. (Наука та інновації, 2017)
Роботу присвячено вирішенню важливої екологічної проблеми — переробці осадів комунальних стічних вод. Запропоноване технологічне рішення включає наступні стадії: попередня підготовка вихідного матеріалу; його термічний розклад з отриманням високоенергетичного газу; виготовлення органомінеральних добрив та штучного ґрунту; одержання паливних пелет; переробка зольного залишку стадії терморозкладання осаду з метою утворення сумішей оксидів металів, ефективних коагулянтів, будівельних і декоративних матеріалів.