Можливості маркетингу та логістики в сталому розвитку регіонів України - Гриценко, С.І. (Вісник економічної науки України, 2017)
Розглянуто сталий розвиток регіонів України з урахуванням конкурентних переваг раціонального використання ресурсів, концепції бажаного суспільного розвитку в його взаємодії з довкіллям. Конкурентоспроможним перевагам в сталому розвитку регіонів сприяють маркетинг і логістика. Маркетинг і логістика на рівні регіону передбачають: вивчення виниклогопопиту або формування його, і забезпечення просування товарного потоку споживачеві, оптимізуючи витрати на кожній ділянці руху товару. Виявлено вплив чинників макросередовища, які формують можливості і загрози, як для ринкових суб'єктів, так і для самих регіонів. Запропоновано графічну модель можливостей маркетингу та логістики в сталому розвитку регіонів України.