Геолого-геофізичні проблеми глибинної ізоляції радіоактивних відходів (за матеріалами наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 19 квітня 2017 року) - Шехунова, С.Б. (Вісник НАН України, 2017)
Розглянуто сучасний стан та проблемні питання геолого-геофізичного обґрунтування створення геологічного сховища радіоактивних відходів в Україні. Проаналізовано міжнародний і національний досвід, останні результати з вибору та оцінки перспективних ділянок для подальших робіт з визначення майданчика для сховища радіоактивних відходів у кристалічних породах Чорнобильської зони відчуження і на прилеглих територіях. Для зменшення негативних наслідків відтермінування початку геолого-геофізичних робіт з вибору перспективного майданчика для глибинного геологічного сховища радіоактивних відходів запропоновано створити Міжвідомчу науково-методичну раду з геологічних проблем ізоляції радіоактивних та інших небезпечних відходів у надрах, що сприятиме координації робіт, розвитку національних досліджень відповідно до міжнародних зобов’язань України.