Економіко-правові засади регулювання і дерегулювання господарської діяльності - Смолин, Г.В. (Інститут регіональних досліджень НАН України, 2008)
Розглядається діалектичний взаємозв’язок між державним регулюванням і дерегулюванням господарської діяльності, пропонується прийняття змін і доповнень до нормативно правових актів, спрямованих на зменшення втручання державних органів у діяльність суб’єктів господарювання.