Принцип справедливості як основа трансформації економіко-правової системи держави (за матеріалами наукового повідомлення на засіданні Президії НАН України 29 березня 2017 року) - Джабраілов, Р.А. (Вісник НАН України, 2017)
Розглянуто сучасний стан розвитку економіко-правової системи України та відзначено важливу роль у її трансформації принципу справедливості. Виявлено, що попри наявність в економічній системі держави правових передумов утвердження принципу справедливості, доводиться констатувати низький рівень його реального впровадження. Окреслено проблеми реалізації принципу справедливості у податковій політиці держави та банківському секторі економіки. Запропоновано можливі напрями вдосконалення законодавства України з метою створення передумов для утвердження принципу справедливості в економіко-правовій системі держави.