Інформаційний образ держави (до 10-ї річниці видання Національного атласу України) - Патон, Б.Є.; Руденко, Л.Г.; Бочковська, А.І. (Вісник НАН України, 2017)
Статтю присвячено 10-річчю видання Національного атласу України — першого в історії держави офіційного інформаційного картографічного твору загального користування. Висвітлено його структуру і зміст, що ґрунтуються на синтезі знань та інформації про природу та суспільство України. Окреслено сфери використання Атласу, охарактеризовано наукові, інформаційні та прикладні ресурси, напрями, перспективи і проблеми його подальшого розвитку.