Договірне право як регулятор цивільних відносин - Яворська, О.С. (Інститут регіональних досліджень НАН України, 2008)
Досліджується поняття, ознаки та функції цивільного договору з врахуванням нових підходів правового регулювання приватних (цивільних) відносин. Обґрунтовується положення про те, що цивільний договір на сучасному етапі є одним із соціальних регуляторів цивільних відносин, самостійною формою приватного права.