Сучасні західні концепції управління та моделі публічного адміністрування - Болотіна, Є.В.; Нікітенко, А.В. (Економічний вісник Донбасу, 2017)
У статті розглядаються дві домінуючі в останні десятиріччя концепції державного управління: New Public Management і Good Governance. Саме вони визначили зміст сучасних адміністративних реформ, що почалися в англо-саксонських країнах і поширилися на решту світу. Автори на основі синтезу цих концепцій виділяють параметри «ідеальної» західної управлінської моделі, яку можна використовувати для дослідження адміністративних реформ у різних країнах або як трафарет накладати на реальні моделі державного управління, використовуючи при аналізі адміністративних реформ у різних країнах для визначення ступеня відхилення від зразка.