Форми відповідальності сторін за порушення договору субпідряду у капітальному будівництві - Сеник, С.В. (Інститут регіональних досліджень НАН України, 2008)
Аналізується форм відповідальності сторін за порушення договору субпідряду у капітальному будівництві. Зокрема, стверджується, що усунення недоліків (дефектів), допущених з вини субпідрядника, у виконаних субпідрядних роботах протягом гарантійного строку не може розглядатися як міра відповідальності, оскільки у цьому випадку матиме місце примусове здійснення добровільно невиконаного обов’язку, який існував ще до порушення зобов’язання. Проведено порівняльний аналіз положень Закону України «Про майнову відповідальність за порушення умов договору підряду (контракту) про виконання робіт на будівництві об’єктів», ГК України та ЦК України щодо правового регулювання застосування неустойки у сфері капітального будівництва.