Використання прибутку підприємства в умовах здійснення модернізації й оновлення виробництва - Следь, О.М. (Стратегія і механізми регулювання промислового розвитку, 2013)
Досліджено підходи до формування та використання чистого прибутку підприємств. Встановлено систему пропорцій поділу прибутку на частини, що капіталізуються (кошти навиробничий розвиток, формування резервного фонду), і частини, що споживаються (кошти на виплату дивідендів, матерільне стимулювання персоналу та соціальний розвиток підприємства). Запропоновано метод визначення структури використання чистого прибутку підприємства, що забезпечує приріст коштів, які спрямовуються на розвиток виробництва.