Механізм подолання надмірної соціальноекономічної диференціації регіонів - Родченко, В.Б. (Стратегія і механізми регулювання промислового розвитку, 2013)
Досліджено показники оцінки соціально-економічної диференціації регіонів. Уточнено розуміння категорії «диференціація». Запропоновано при формуванні механізму подолання надмірної соціально-економічної диференціації регіонів розглядати три ключові складові, а саме економічну, перерозподілу та соціальну. Визначено відмінності природи кожної зі складових. Запропоновано підхід до розробки пріоритетів механізму регулювання надмірної соціально-демографічної диференціації, заснований на системі індексів.