Результати моделювання глибинної будови за фрагментом профілю Вишневець–Долина–Берегове: новий підхід. Частина I: Теоретичне обгрунтування методики - Баньковський, М.В.; Гейхман, А.М.; Лебідь, М.І. (Центр менеджменту та маркетингу в галузі наук про Землю ІГН НАН України, 2008)
Приводиться короткий опис теоретичних основ і результатів гравітаційного моделювання на прикладі вивчення глибинної будови Українських Карпат за даними інтерпретації геофізичних матеріалів по фрагменту геотраверса ІІ (Вишневець-Долина-Берегове).